Page 37

GI_nr 2_22juni2017_LOWRES DEF

gezond idee 37 Kipfilet in yoghurtdillesaus LUNCH- OF HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN Bereiding: 25 minuten Per persoon: 360 kcal / 21 g vet / 41 g eiwit / 3 g koolhydraten / 310 mg natrium / 0,5 g vezels Prijs per persoon: ¤ 3,60 • 3 el olijfolie • 2 kipfilets • 1 tl kerriepoeder • 100 ml kippenbouillon met minder zout (van tablet) • 75 g sla-melange • 100 ml halfvolle yoghurt • 1 el dille, fijngehakt 1 Verhit in een braadpan 1 el olijfolie. Bestrooi de kipfilets met de kerriepoeder en peper. Bak de kipfilets in 4 min. goudgeel aan. 2 Schenk de bouillon in de pan, draai het vuur laag en stoof de kipfilets in 10-12 min. gaar. Maak de salade aan met de laatste 2 el olijfolie en peper. 3 Neem de pan van het vuur en neem de kipfilets uit de pan. Roer de yoghurt los met een scheutje van het stoofvocht. Roer de yoghurt met de dille door het stoofvocht. Breng op smaak met peper. 4 Leg de kipfilets op een schaal en schenk de yoghurt-dillesaus erover. Serveer met de salade. Lekker met brood als warme lunch of met gekookte krieltjes en gebakken courgette als avondmaaltijd. Tip Stoof 1 kipfilet extra mee en maak er 's avonds (of de dag erna) een salade mee. Visschaaltje met spinazie en walnoten HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN Bereiding: 15 minuten Oven: 15 minuten Per persoon met rijst: 650 kcal / 26 g vet / 41 g eiwit / 60 g koolhydraten / 150 mg natrium / 9 g vezels Prijs per persoon: ¤ 5,80 • 1 el olijfolie • 1 teen knoflook, fijngehakt • 500 g spinazie, gewassen • 250 g kabeljauwfilet • 1 tomaat, in plakjes • 50 g walnoten • ½ tarwestokbrood of 150 g zilvervliesrijst • 2 ovenschaaltjes 1 Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en vocht verdampen. 2 Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes. Leg er de kabeljauwfilet op en bestrooi met peper. Verdeel de tomaat over de vis en bestrooi met de walnoten. 3 Bak de visschaaltjes in de voorverwarmde oven in 15 min. gaar. Snijd intussen het stokbrood in plakjes of kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 4 Serveer de visschaaltjes met het stokbrood of de rijst. Variatietip Vervang de kabeljauwfilet door zalm- of kipfilet. Meer lekker gezonde recepten op gezondidee.mumc.nl en in het Gezond Idee kookboek


GI_nr 2_22juni2017_LOWRES DEF
To see the actual publication please follow the link above