Page 39

Gezond Idee nr 2 2015

gezond idee 39 Lunch voor de intervalsporter: Duo met ham & kaas 4 PERSONEN Per persoon: 375 kcal / 17 g vet / 15 g eiwit / 38 g koolhydraten Bereiding: 20 minuten Prijs per stuk: ¤ 1,50 • 75 g gesneden spitskool (koelvers) • ½ appel, in stukjes • 50 g dadels zonder pit, in stukjes • 1 el magere yoghurtdressing • 2 mueslibollen • 2 plakken oude kaas, gehalveerd • handvol slamelange • 1 sappige peer, in schijfjes • 50 g walnoten • 2 volkoren broodjes • 4 plakjes rauwe ham • 1 el peterselie, fijngehakt 1 Meng de spitskool met de appel, de dadel en de dressing. Voeg peper naar smaak toe. 2 Snijd de mueslibollen in 4 helften en leg ze op 4 borden. Beleg ze met de kaas, een beetje sla, de peer en de walnoten. 3 Snijd ook de volkoren broodjes in 4 helften. Leg de helften bij de belegde mueslibollen. Beleg de broodjes met de ham en de spitskoolsalade. Bestrooi met de peterselie en peper naar smaak. Kijk voor meer lekker gezonde recepten op gezondidee.mumc.nl. Duursportdiner: Tagliatelle met zalm & broccolisaus 4 PERSONEN Per persoon (incl. extra volkorenbrood): 565 kcal / 24 g vet / 40 g eiwit / 43 g koolhydraten Bereiding: 25 minuten Prijs per stuk: ¤ 4,00 • 300 g tagliatelle • 350 g broccoli, in kleine roosjes en • steel in stukjes • 1 el pijnboompitten • 400 ml halfvolle melk • 2 teentjes knoflook, geperst • 4 zalmfilets à 125 g • handvol rucola • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd • 4 sneden volkoren brood, voor erbij - aluminiumfolie, staafmixer 1 Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de broccoli in 6 min. gaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord. 2 Breng in een hapjespan de melk met de knoflook tegen de kook. Leg de zalmfilets in de melk en stoof ze afgedekt in 6 min. rosé of naar wens gaar. Neem de zalm uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Schenk 250 ml stoofvocht in een hoge maatbeker. 3 Giet de broccoli af en doe bij de melk in de maatbeker. Pureer de broccoli met de melk met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg naar wens wat extra melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Doe de broccolisaus terug in de hapjespan. 4 Giet de tagliatelle af en meng door de broccolisaus. Verdeel de pasta over 4 borden. Leg er de zalmfilet bij. Garneer de borden met de rucola, de tomaatjes en de pijnboompitten. Serveer met het brood. TIP Zet een schaaltje (volkoren)brood op tafel voor extra koolhydraten. En om te drinken: maak een karaf heerlijk fris tafelwater met linten komkommer, schijfjes citroen, een paar takjes munt en plat mineraalwater.


Gezond Idee nr 2 2015
To see the actual publication please follow the link above