Kerstdiner Zalmtartaar met rucola olie Voorgerecht, 4 personen Per portie 500 kcal; 2 gram koolhydraten 15 min. bereiden Ingrediënten: • 20 g rucola • 100 ml extra vierge olijfolie • 1 verse zalmhaas • 200 g gerookte zalmfilet • 1 citroen • 10 g verse bieslook • 100 g crème fraîche Keukenspullen: • staafmixer met hoge beker • vershoudfolie • portioneerring (Ø 7 cm) Bereiden: 1. Doe de rucola en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in blokjes. Halveer de citroen en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes. Snijd de bieslook fijn. 2. Meng de zalm met ½ el citroensap (per 4 personen), de crème fraîche en ¾ van de bieslook. 3. Zet de portioneerring op een bord of bekleed de binnenkant van een kommetje met vershoudfolie. Schep er ¼ van de zalmtartaar in en druk gelijkmatig aan. 4. Verwijder de ring of leg een bord waarop je het gerecht wilt serveren ondersteboven op het kommetje. Keer in zijn geheel om waardoor de zalmtartaar op het bord belandt en verwijder het kommetje. Besprenkel met rucola olie, leg er een partje citroen op en bestrooi met de rest van de bieslook. Maak zo ook de rest van de borden. Bewaartip: Je kunt de rucola olie 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Je kunt de zalmtartaar 4 uur van tevoren maken en alvast op de borden opmaken zonder de rucola olie. Dek af met vershoudfolie en neem 15 min. voor het serveren uit de koelkast. ¬ ¬ ¬ Gevulde rosbief met kastanjechampignons Hoofdgerecht, 6 personen Per portie: 215 kcal en 4 gram koolhydraten 35 minuten bereiden, 20 minuten oventijd Ingrediënten: • 500 g kastanjechampignons • 2 rode uien • 2 tenen knoflook • 20 g koelverse Italiaanse kruidenmix (bakje) • 50 g ongezouten roomboter • 600 g rosbief (stuk, op kamertemperatuur) • 2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper (blikje à 75 g) • 190 ml vleesfond (pot à 380 ml) Keukenspullen: • keukentouw • vleesthermometer • ovale ovenschaal (20 x 30 cm)
Diabetes courant nr 9_ 8pag.indd
To see the actual publication please follow the link above